Rádio Beat může do Jihlavy a Tábora

Rockový program pražského Rádia Beat se brzy rozšíří do dalších regionů. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání tento týden schválila dvě z z řady žádostí o dokrývače, o kterých jsme informovali v květnu. Konkrétně se jedná o Jihlavu a Tábor. Naopak žádost o vysílač v Ústí nad Labem neuspěla na ČTÚ.

„RRTV udělila provozovateli Broadcast media, s.r.o. souhlas ke změně územního rozsahu vysílání a souboru technických parametrů spočívající v přidělení kmitočtu Jihlava – Rudný 92,5 MHz/251W a Sezimovo Ústí 98,6 MHz/200W pro program Radio Beat,“ stojí v zápisu z posledního zasedání Rady, které proběhlo tento týden. Na stejném zasedání zamítla žádost o kmitočet Ústí nad Labem 107,6 MHz/100W z důvodu zamítavého stanoviska Českého telekomunikačního úřadu.

Zmíněné kmitočty patří mezi osm vysílačů, o které požádal provozovatel Radia Beat v květnu letošního roku (více viz Rádio Beat míří do dalších osmi měst). Kromě nich tehdy projevil zájem o frekvence v Plzni, Karlových Varech, Benešově, Jablonci nad Nisou a Českých Budějovicích. Posledně jmenovaný dokrývač byl úspěšně zkoordinován na ČTÚ, ale RRTV jej v říjnu odmítla Beatu udělit s odůvodněním, že je zcela mimo dosavadní oblast pokrytí. Více v článku Plány Beatu na expanzi do regionů dostávají trhliny. U dokrývačů Jihlava a Sezimovo Ústí (kam byl vysílač překoordinován z Tábora) Rada před rozhodnutím předvolala provozovatele k ústnímu jednání, které proběhlo v úterý.

Martin Hroch, ředitel společnosti Radio Investments pro pražské stanice, uvedl pro RadioTV, že v Jihlavě Beat využije služeb Českých Radiokomunikací, zatímco v Sezimově Ústí bude třeba postavit vlastní vysílač a přenosovou trasu. „Přesné termíny vám teď neřeknu. Očekávám, že v Jihlavě to spustíme dříve, půjde o klasický smluvní vztah s Radiokomunikacemi. V Sezimově Ústí si musíme všechno dojednat a postavit sami, ale každopádně u obou stihneme zákonnou šestiměsíční lhůtu,“ řekl Hroch.

Radio Beat dosud kromě svého stěžejního vysílače Praha – Dlabačov 95,3 MHz/5kW využívá dokrývače Beroun – Záhrabská 107,7 MHz/200W a Kutná Hora – Kaňk 107,5 MHz/200W, v dubnu spuštěný kmitočet Liberec – Vratislavice 107,8 MHz/24W a v červnu  Mladá Boleslav – Kosmonosy 94,4 MHz/100W.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .