Rádio Dyje do Břeclavi může, Rádio Čas ne

Obyvatelé Břeclavska se brzy dočkají dalšího rádia. Povolení k rozšíření svého pokrytí o kmitočet Břeclav 93,2 MHz/100W získalo Rádio Dyje z nedalekého Hodonína, které zahájilo vysílání teprve před dvěma měsíci. O stejný kmitočet mělo zájem i ostravské Radio Čas, ale jeho žádost RRTV zamítla.

Hodonínské Rádio Dyje požádalo o rozšíření svého pokrytí do Břeclavi ještě dlouho předtím než zahájilo vysílání, konkrétně v červnu 2006. Kmitočet byl následně odeslán ke koordinaci na ČTÚ a správní řízení bylo přerušeno. Po úspěšné koordinaci řízení pokračovalo, ovšem Rada pro rozhlasové a televizní vysílání rozhodnout nestihla, 7. listopadu uplynula šedesátidenní lhůta na rozhodnutí ve správním řízení a žádost o přidělení dokrývače Břeclav 93,2 MHz/100W tedy byla schválena automaticky na základě tzv. pozitivní fikce. Rádio Dyje v červnu požádalo také o dokrývač Kyjov 91,8 MHz/100W alt. 98,1 MHz/100W., v tomto případě zatím není rozhodnuto.

O vysílač Břeclav 93,2 MHz/100W ovšem nepožádalo jako první Rádio Dyje. Již v květnu se o něj v rámci balíku pěti nových kmitočtů přihlásilo ostravské Rádio Čas. Více o tom v článku Rádio Čas chce pět nových dokrývačů, Kiss rádia šest. Žádost provozovatele Rádia Čas Rada na svém posledním zasedání zamítla.

Dyje a Čas nejsou jedinými zájemci o rozšíření pokrytí na Břeclavsko. V červenci si podal žádost o kmitočet Břeclav 96,3 MHz provozovatel Rádia Impuls a již vloni v listopadu se na stole RRTV objevila žádost Rádia Kiss Hády Břeclav 90,9 MHz/100W.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .