Rádio Čas chce pět nových dokrývačů, Kiss rádia šest

Nejen rockové Rádio Beat má zájem o dokrývače, na posledním zasedání rady pro rozhlasové a televizní vysílání se roztrhl pytel s žádostmi o změnu územního rozsahu vysílání rádií, celkem jich RRTV projednala a odeslala k schválení na ČTÚ rekordních sedmnáct. Kromě zmiňovaného Beatu podal pět žádostí Rádio Čas, šest stanice sítě Kiss a po jedné Rádio Jih, Rádio Labe a Fajn North Music.

Rádio Čas aspiruje na titul regionální stanice s nejvíce kmitočty v Česku. Dosud má přiděleno jedenáct kmitočtů na severní, střední a východní Morave, nevyužívá pouze dokrývač Uherské Hradiště – město 102,7 MHz/150W. Nově licencovaná společnost Juke Box s.r.o. požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o pět kmitočtů, které by v případě úspěšné koordinace na ČTÚ rozšířily pokrytí stanice na jih a západ.

Nejzápadnější výspou dosahu Rádia Čas by se stala hranice Olomouckého kraje s Pardubickým, kam by mohl zasáhnout dokrývač Mohelnice 103,1 MHz/200W. Na sever od něj by pokrytí zajišťoval vysílač Šumeprk – Háj 95,6 MHz/150W a až k polské hranici by mohl být dostupný kmitočet Jeseník – město 91,7 MHz/100W. Část okresu Brunál by měl vykrýt nový dokrývač Rýmařov 90,8 MHz/100W. Na jižní Moravě se Čas chce posunout až k rakouské hranici, posloužit by tomu mohl dokrývač Břeclav 93,2 MHz/100W.

Čtyřikrát Kiss Morava, dvakrát Kiss Hády

Také Kiss Morava má velké plány se zlepšením svého pokrytí. Požadovaný kmitočet Studená Loučka 97,8 MHz/400W by mohl zásadně posunout pokrytí směrem na východ k Moravské Třebové, frekvence Slavíč 107,9 MHz/300W by pokryla střední část silničního tahu Olomouc – Ostrava. K tomu Kiss Morava ještě žádá o klasické městské dokrývače Opava 91,8 MHz/200W a Třinec 88,5 MHz/200W. Také sesterské Kiss Hády má zájem o lepší pokrytí dvou nových měst, měly by je zajistit dokrývače Třebíč 92,4 MHz/100WHodonín 101,4 MHz/100W.

K úplnému výčtu zbývá dokrývač Břeclav 101,4 MHz/100W, o který požádala společnost Rádio Pálava vlastnící licenci Rádia Jih a dvě žádosti společnosti North Music s.r.o. o zvýšení výkonu z 200W na 500W. Týkají se kmitočtu Litoměřice – Michalovice 98,3 MHz pro Fajn North Music a Litoměřice – Michalovice 99,5 MHz pro Hitrádio FM Labe.

Všechny žádosti Rda pro rozhlasové a televizní vysílání odeslala ke koordinaci na Český telekomunikační úřad. Pokud proběhne úspěšně, konečné rozhodnutí učiní opět RRTV.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .