Libereckou síť udělila RRTV Radiu Hey Sever

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dnes udělila licenci pro vysílání na kmitočtové síti v Libereckém kraji projektu Radio Hey Sever společnosti Rádio Podještědí s.r.o. Vysílací licence, o kterou se ucházelo více než dvacet projektů, má platnost osm let.

Rada pro RTV dnes ve svém sídle zažila opravdový maraton. Od desáté ranní až do šesti večer vyslechla dvaadvacet projektů žadatelů o kmitočtovou síť na Liberecku. Ve hře byly frekvence Liberec – Výšina 97,1 MHz/1kW, Liberec – Javorník 95,5 MHz/200W a Česká Lípa – hotel 103,3 MHz/200W.

Jak se stalo dobrým zvykem, rozhodnutí padlo již pár hodin poté, co poslední žadatel ukončil svůj projev. Krátce před devátou potvrdil předseda RRTV Petr Pospíchal, že licence byla udělena Radiu Hey Sever společnosti Radio Podještědí, s.r.o.

„Rada se shodla na tom, že projekt Radia Hey Sever obohatí nabídku formátů v regionu, protože podobný program na Liberecku chybí. Řada dalších projektů byla velmi kvalitních, ale nabízely třeba formát, který je v této oblasti již zastoupen,“ uvedl pro RadioTV místopředseda RRTV Jiří Šenkýř.

Konkrétní důvody, pro které bylo vybráno právě Radio Hey Sever, Šenkýř neuvedl a odvolával se na splnění komplexu požadavků daných mediálním zákonem. „Po několikakolovém jednání se Rada nakonec jednomyslně shodla právě na tomto kandidátovi,“ dodal místopředseda Rady s tím, že nebude prozrazovat, které další projekty se dostaly do nejužšího finále.

Síť Radio Hey! v současnosti vysílá v Praze, Brně, Ostravě, Opavě a v Pardubickém kraji. Brzy se tedy její pokrytí rozšíří i do kraje Libereckého. Mimo to v poslední době slaví úspěchy také v licenčních řízeních na Slovensku.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .