ABradio zajišťuje internetové vysílání pro Český Rozhlas Pardubice

radiotv22Rozhlasový portál ABradio zařadil do své nabídky dalšího klienta. Stala se jím poslední stanice ČRo, studio Pardubice. To si doposud zajišťovalo vysílání po internetu samostatně. Nabídka stanic Českého Rozhlasu je tak nyní kompletní a čítá 19 stanic.

Praha 11. října 2007ABradio, největší český provozovatel internetových rádií a dodavatel služeb pro internetový streaming, zkompletoval nabídku stanic Českého Rozhlasu (ČRo). Na základě smlouvy s ČRo poskytovalo ABradio od letošního února služby pro internetové vysílání stanic rozhlasu veřejné služby a to včetně všech speciálních digitálních stanic. Výjimkou bylo vysílání regionálního studia ČRo Pardubice. Od října je tedy vysílání ČRo Pardubice součástí společného projektu s ČRo a ABradio.


ABradio tak nyní nabízí internetové vysílání kompletního portfolia 19 rozhlasových stanic Českého Rozhlasu.

Všechny stanice ČRo jsou standardně streamovány ve čtyřech kvalitách: 16, 32, 64 a 128 kbs, kvůli uspokojení potřeb uživatelů připojených jak pomocí mobilních zařízení, tak i náročnějších posluchačů připojených vysokorychlostním připojením. U speciálních digitálních stanic ČRo 4 – Wave, Leonardo, D-dur a ČRo 3 – Vltava je navíc k dispozici poslech v kvalitě 192 kbps. Všechny stanice jsou streamovány ve formátu Windows Media Audio (WMA), vybrané stanice rovněž v alternativních formátech OGG a MP3.

Odkazy na internetové vysílání stanic Českého rozhlasu najdou posluchači jak na webu ČRo www.rozhlas.cz/audio/vysilani tak i na rozhlasovém portále ABradio www.abradio.cz.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .