Diskuze

Strana: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9
Autor Tema: DEGRADACE PRÁCE MODERÁTORŮ
PostDEGRADACE PRÁCE MODERÁTORŮ
on: May 20, 2006, 19:11

Napsal: Emerson Nedávno jsem byl upozorněn, že Bayern drei mění zásadně vysílací schéma, zdá se, že se vrací k velmi úspěšné kombinaci osvědčené v 70tých letech… Doporučuji ( zatím večerní ) poslech.

on: May 20, 2006, 10:46

Napsal: XXL Country radio i Beat patří spolu s Rádiem1 do skupiny rádií Kiss. Jistě, že velká firma dokáže nabídnout odlišný produkt. ale ejn tehdy když má zájem. A když se ji to vyplatí. Proto bych neprivatizovala Cro a CT jak navrhuje ODS a nechal je verejnopravni. Zestihlil aparat, zrusil zbytecne clanky a rozsiril nabidku o kvalitni alternativni nezavysle a nekomercni programy!To je poslani verejnopravnich medii v cel eEvrope a ma to smysl!Domnívám se, že ať si komerční rádia nabízí různé standardizované modely pro určité standardizované posluchače. Já i v Německu poslouchám jen rádia veřejnoprávní a to různých typů..To co může nabídnout kvalitně a brilantně dělané veřejnoprávní médium viz například RBB z Berlína se širokou nabídkou vyprofilovaných stanic soukromník nabídnout nemůže. Protože tam se cpe bulvár, zábava, komerce..A kulturas e dělá jinak. A je nákladná..Podle mě nemá být soukromé rádio nositelem ultury jak tu někdo psal. Ale veřejnoprávní. Soukromé je komerční masový produkt, postrádající kulturu a bavící masy(viz.Nova)!!!

on: May 20, 2006, 09:38

Napsal: bručoun Jenže rozdíl mezi MTV + VIVA a další a našimi rádii je ten, že satelitní licence jsou teoreticky v neomezeném množství (i praxe se k tomu blíží, protože např. na ASTRA SAT mají skoro vždy nějaké volné kanály k pronájmu), ale současné pásmo FM je velmi omezené co se týká frekvencí, takže se musí regulovat… tedy by se mělo regulovat, což “milá” RRTV rozhjodně nedělá, protože jde opakem.

admin
Administrátor
on: May 6, 2006, 11:40

Založil: Gigi

on: May 6, 2006, 07:05

Napsal: Anonym Dotaz na sever. Víte někdo o velmi přehledném ,,pavouku”. Co komu patří ? Nebo nešlo by něco takového zpracovat ? Docela mi štve, že jako posluchač už se musím zajímat i o takovéhle věci, jako, co, čí jest. Ale zajímalo by mne zda Beat patří do ,,rodiny” rádií Kiss a Country rádio do ,,rodiny” Evropy 2 / Frekvence 1 nebo již ne ? Atd. Ale pokud stále ano. Opět by to byl důkaz mé teorie o tom, že i velká firma je schopna nabídnout rozdílný produkt, tedy že automobilka připraví několik typů atomobilů. Sedan pro standardní, limuzínu pro bohaté a sporťák pro mladé. A že nosnou, rozuměj kulturní stanicí nemusí být ta malá regionální, studentská atd. Předpokládám, že takové RCL v žádné kooperaci a kartelu atd. není. Přesto se v něm nehnula věta. Něco druhého, tak zkostnatělého u nás snad neexistuje. Tam zcela žádnou kulturu nevnímám, to je od začátku hihihi a hahaha a ještě k tomu blbá hudba. Takže vždy nemusí být ten velký, zlý a ten malý, hodný a dobrý.

on: May 6, 2006, 06:37

Napsal: Anonym Měl celkem nevadí, když nemluví předpisově, ale mluví k věci. Tedy typickým příkladem je Beat, ti lidé nemají zajímavé hlasy ani bezproblémový přednes. Ale mluví, jak říkáš ,,civilně ” což se mi hrozně líbí. A mluví hlavně úžasně k věci. Tedy o tom, co hrají, proč to hrají atd. A to je ten profi přístup, to, co zmiňoval nick Quintal. Tedy já se i za zcela běžného mixu, dozvím, že tahle věc je z roku xx a najdu ji na albu yy. Je mi to tisíckrát cenější, než školený, pečlivě vybraný hlas s perfektním přednesem, který mi neřekne absolutně nic. Jen to, jak je venku a kolik je hodin. A to je věc o které zde stále mluvím. Takového nepotřebuji. To raději automat. A říkám je otázka, zda je chce někdo platit atd. Uvedu další příklad, opět Černá Hora. Byl tam člověk, který např. měl zcela fantastické pořady o Blues. Dnes dělá jinde řiditele. Možná, když by mu nabídli plat, jaký má teď, že by zůstal. To nevím. Třeba ho baví více dělat řiditele než pořady o Blues. To nevím. Je to jeho věc. Ovšem majitelé v tom případě se měli pokusit sehnat někde adekvátního, nikoli tu stanici nechat zcela upadnout a předhodit ji v plén typům, které zmińuješ s jejich věčným a nesmyslným hihihi a hahaha.

on: May 6, 2006, 00:42

Napsal: merhaut dnes dominujícího “furt-vysmátého” typu - pro které je problém přečíst, natožpak vymyslet, holou větu - dokáží “zneposlouchat” jakékoliv rádio.

Například ve Zlíně se - po několika kotrmelcích - hudebně solidně usazuje rockové AZR, ovšem ty ukoptěně blekotající telátka co se tam producírují od rána do večera se opravdu nedají zkousnout … takže jenom občas v autě a to ještě s jednou rukou furt na muteknoflíku ..

Už 10 let - kde můžu - volám po civilních bezmanýrových hlasech lidí, co to mají navíc v hlavě srovnané, mluví k věci, normálně, přirozeně, česky …

Kvalitní lidi bezpochyby jsou, ovšem dokud nebude tahle práce řádně ohodnocována finančně, za mikrofony soukromých rádií je - až na výjimky jimž čest (105 kilo apod.) - nenajdete …

on: May 5, 2006, 22:50

Napsal: Anonym Zde s tebou budu maličko nesouhlasit. Vím, že platí zákon, že může mít jeden majitel, jen jedno celoplošné medium, dokonce byl i uplatněn a majitelé TV stance Nova a rádiové stanice Nová Alfa, se museli na základě tohoto zákona rádiové stanice Nová Alfa vzdát, tedy ji odprodat. Přesto je to pitomost a tento zákon by měl být dávno zcela zrušen. ( Čili mi ani nijak zvláště nevadí, že není dodržován a praxe předbíhá a předjímá dopředu, jeho zrušení, spíše se divím, že se tak již nestalo.) Proč ? Vezměme si UPC Direkt, to je přeci provozovatel spousty televizních stanic a nikomu nevadí, že jich provozuje dvacet nebo kolik. ( Řekněme přenáší. Ale i oni mají své části, které mají jen jednoho majitele. Co patří do MTV Networks, patří do MTV Networks, kolik jich z toho tedy může Čech legálně sledovat na celém území Evropy ? MTV Europe, MTV POP 2, MTV 2, VH 1 , VH 1 Classic - koupili i německou Vivu, takže můžu připočítat Viva 1, Viva 2, všechno jeden majitel. Dokonce jsou tam i české reklamy. )Takže z tohohle bych vědu nedělal, že někdo provozuje celoplošně Evropu 2 a Frekvenci 1. Naopak. Pokud již dávno vysílá Kiss defakto celoplošně, ale maskuje to, jakými si regionálními názvy, dávno bych ho donutil síť sjednotit a přidělil mu celoplošnou licenci, ať je jasno. Tak též bych nebránil rozšíření Rock Zone, pokud by byla poptávka,. Jen proto, že stejná firma provozuje celoplošně Impuls. Televize Nova bude taky provozovat celoplošně Nova Sport. Snad již koupili TV Galaxie Sport. Telecom chce také provozovat několik stanic. A mají přijít další, tedy předpokládá se snad jak u Nova, tak u Prima až s 4 kanály. Takže nechápu proč by Lagardere nemohli mít dva kanály - tedy pro mladší a pro starší… Druhou věcí je, že za prvé válcují trh na VKV. V tom případě bych umožnil vstup dalším ! Opět paraela s hypermarkety, zničili sice malé obchodníčky, ale bojují mezi sebou. Situace by byla špatná, když by zde bylo pouze Tesco, ale ono jich je zde víc. Problém je v tom, že Legardere je zde jen jeden , ne v tom, že zde je. Horším stavem je to, že všichni ostatní se spojili proti němu, čímž přestali bojovat mezi sebou. To je základní kámen úrazu. A proto hrají všichni stejně. Možná. Jen úvaha. Představme si modelovou situaci, kdy by zde byli legálně a v plném chodu celoplošně např. Evropa 2, Frekvence 1, Impuls, Kiss, Beat, Hey, Černá Hora třeba. V tom okamžiku by se museli začít na Evropě 2 nebo Frekvenci 1 asi jinak smekat, než teď. Kdy oni jsou všude, ale soupeří s nějakými regionálními amatéry. Říkám pouze úvaha.

on: May 5, 2006, 16:45

Napsal: PV Pardon za gramatické chyby. Mě mafiánská rádia absurdních “průměrů průměru” vždycky tak rozčílí, že se mám problém kontrolovat :o). Za obsahem si ale stojím…

on: May 5, 2006, 16:24

Napsal: PV to anonym : napsal jsi to hezky.
Podle mého je ten stav způsobený licencemi udělenými prakticky na 12 let, který právě žádné závazné podmínky nemají (stačí si jich pár přečíst na http://www.rrtv.cz.

Samé nejednoznačné fráze, a když už je něco konkrétnějšího, a rádio to nedodržuje nic se neděje - RRTV po tom nešlape.

První chyba spočívá v neexistující jednotné koncepce udělování licencí před schválením zákona o automatickém prodlužovaní licencí (tuším 1999 nebo 2000).
Takže někteří broadcasteři mají jistou licenci už počtvrté na 6 let (ta čtvrtá perioda přitom často ještě nenaběhla), ale licenční podmínky jim byli několikrát změneny do čím dál větší neurčitosti.
Že by za zásluhy ?

Do toho protizákonné (nechápu proč tolerované) ovládání dvou celoplošných rádií jedním provozovatelem (Fleischmannovo Lagardere).
A ostatní (až na vyjímky, které byly ovšem již většinou pohlceny takto se chovající mafií) se spojili a začali se chovat zrovna tak.

Proto se ty mafiánské kartely nenutí nic experimentovat. Licence jim v tom svými podmínkami spíše nebrání

Strana: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9