Diskuze

Strana: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9
Autor Tema: DEGRADACE PRÁCE MODERÁTORŮ
PostDEGRADACE PRÁCE MODERÁTORŮ
on: May 21, 2006, 10:06

Napsal: oprava Ta věta měla znít takhle:

,,takže furt ta mánie, kdo není komerční neuspěje… to je demagogie jak za komunistů…” vždyt vy jste všichni anti evoluční anti revoluční usedlejší a konzervativnější než ten kus šutru někde… to je hrozný…

on: May 21, 2006, 09:36

Napsal: Emerson Já nic nevím, tedy žádné oficiální informace jsem nečetl. Ale dostal jsem e-mail od známého, který byl zcela nadšen B3, zásadně se změnilo vysílání ve večerních hodinách, slyšel tam pořady a dokonce ty samé moderátory ( DJ ) co tam byli před 30 lety. Což samozřejmě je bomba, protože tehdy to bylo velmi dobré a následná komercionalizace, tedy přizpůsobování se soukr. za což první krok považuji vznik Antenne Bayern, tak to považuji za katastrofu, tedy přesně v době vzniku této stanice přestalo být BR poslouchatelné a tím jeho sláva a úspěchy pro mne osobně zkončily. Tedy přestal jsem o něj mít zájem. Pokud se to má z nějakých důvodů navrátit zpět, tedy ke slávě pořadů a lidí ze 70let, samozřejmě to uvítám a jsem tímto nápadem nadšen. Te´d je otázka, co bude a nebude. Samozřejmě 4 byla vždy vážná hudba a nevím proč by to měli měnit a samozřejmě v těch zlatých časech 70letech byla dvojka velmi alternativní tedy něco značně odlišného od naší Prahy nebo Vídně. V podstatě jsi začal B3 nejspíše poslouchat přesně v době, kdy já ji poslouchat přestal. Tedy zažil jsi ještě když v pátek hráli celé live alba ? Zažil jsi 2x v týdnu dvouhodinové pořady věnované BEATu ?Pokud ne. Už bylo asi po nich. To je ten nástup komerce v Bavorsku. Třeba už zase končí. Já nevím. A co to je zase za tezi, že když má být něco kvalitní, že to ztratí posluchače ? Proboha ? Vy už jste tady tou komercí všichni posedlí. Mně už to přijde jako za Lenina. Proč proboha Radiožurnál přešel před časem na komerčnější formát ? A i přes to ho označují mladí za nejposlouchatelnější ? ( Tedy nějaké průzkumy u studentů…) Samozřejmě, protože tam jsou schopni mezi ty pop sračky občas strčit i něco zajímavého. Další příklad. Úspěšné tažení BEATu českem… Je snad sakra tohle komerce ( tedy nebudu to rozebírat do detailu, komerce to je ) ale ne v tom smyslu všudepřítomného popu, na víc i mezi ni jsou včleńovány pravidelně věci zásadně a velmi, značně, nevím už co říct, nekomerční… takže furt ta mánie, kdo není nekomerční neuspěje… to je demagogie jak za komunistů, vždyt vy jste všichni entievoluční nebo co… naopak samozřejmě pokud nasadí zajímavé věci tak půjdou nahoru sakra… kámoš už to poslouchá a já začnu, jen, co to seřídím… ( zatím tedy ty večery B3 )program je asi všude…

on: May 21, 2006, 09:12

Napsal: Plzeňák Mne trochu překvapuje, jak se informace o změnách v BR rozcházejí. Na jiných serverech jsem četl, že bavorský rozhlas bude od ledna příštího roku vysílat na frekvencích současného B2 novou stanici pro mladé, kterou dosud nemá. Původně se počítalo prý s tím, že mladá stanice dostane frekvence B4, která hraje klasickou hudbu, a ta by pak hrála jen na satelitu, internetu a v digitálním pozemním vysílání. XXL zase píše něco jiného, tedy to, že dvojka se stane kulutrní stanicí (jako naše Vltava?) a čtyřka mladou? Nevím, ale jestli je to tak, tak za tím cítím silnou lobby privátních stanic - pokud se má celý BR odlišit od soukromých rádií, pak ztratí posluchače. Zatím B3 byla v podstatě komerční stanice (nejen teď, ale už v 80. letech, od kdy ji poslouchám), která BR zřejmě přinášela nemalé peníze.

on: May 21, 2006, 08:25

Napsal: Emerson jo abych v tom plácání nezapoměl, děkuji za info o Bavorsku, při nejbližší možné přiležitosti se na to zeměřím, teď mám trochu technické potíže, ale jak mile to půjde, začnu to sledovat, myslím si, že by to mohlo stát za to…

on: May 21, 2006, 07:59

Napsal: Emerson Když Ti vznikne kapela. Mimo nástrojů, zkušebny. První velmi závažnou otázku, kterou musí řešit je to, jakou cestou půjde. Tedy kolik převezme komerce, zda secvičí nějaké věci od jiných známějších, které. A nebo zda půjde, jen vlastní tvorbou, experimentů atd. Podobně i rozhlasová stanice musí vědět, co chce. Uvědom si, že byly na světě takové stanice, které dokázaly bojovat s celým státem, s celou státní mocí, celým aparátem úředníků za prosazení svého. A některé z nich do dnes existují. Podívej se třeba sem http://www.radiocaroline.co.uk Čili zase zpět ke kapele, samozřejmě máš možnost se ostříhat, nahodit sáčko, ulísný ksicht, secvičit pár sraček a cpát se nevím kam a nevím jak. Taky si můžeš nechat vlasy do pasu nebo vyčesat kohouta a obarvit ho na zeleno a řezat do toho, co to půjde. Bylo dost kapel, co je honilo C.I.A nebo zase STB, jak kde zrovna… A jedeš přeci sakra soukr. ne ? Tak samozřejmě pokud jsou zde stanice bez duše a chtějí jen ty řízky a pivo… Jejich věc. Majitelé se tak rozhodli. Slavní nebudou, dobří také ne. Až chcípnou tak se jen přeladí. Možná si tim vydělají na lepší auto nebo bazén. Ale to je jejich věc a ne každý se takto rozhodne.

on: May 21, 2006, 07:19

Napsal: Emerson Já vycházím z toho, že asi 33 let považuji pasivní poslech hudby za moji nejoblíbenější zábavu. Přičemž asi 10 let jsem se jí znažil dělat i aktivně. Pokud ( už jsem to tady možná taky psal )se přečtou nějaké odborné studie ohledně hudby zjistí se obrovské množství zajímavostí. Např. to, že při poslechu některé hudby naměřili u posluchačů větší vzrušení než při souloži. Dále vždy, už od dob různých mágů a kouzelníků se hudba tradičně spojovala s jejich činností. I dnes ti podbarvuje každý film. Používá se i při pohřbu i při slavnostních příležitostech. Hudba reaguje na politické stavy. Naše folková zcéna za bolševika, celesvětové hnutí hippies a 60tá láta, punkové hnutí a co z toho vzniklo. Industrial. Elektronická hudba. Současné techno. Atd. Čili těžko je to produkt typu řízku nebo piva. Ví se, že se slyší celým tělem, tedy ty frekvence, rezonance působí na kosti atd. Dá se odhadnout podle postavy na co ten, či onen hraje nebo by mohl hrát. A teď jde o to kolik se čeho zajímavého dostane do toho, či onoho vysílání, takové věci, které se říká rádio. Nevím jak strádají Američané, ale rozhodně jejich stanice nabízí větší spektrum druhů hudby než naše. Též samozřejmě v Evropě lze najít množství zajímavých stanic. Tedy těch které přinášejí zajímavou hudbu. Čili samozřejmě někdo si z toho může udělat kšeft stejně jako si ho z toho může udělat doktor nebo nějaký léčitel s mastičkami. Přesto to nic nemění na tom, že je to kulturní záležitost. Hrozně se mi líbilo nějaké vyjádření už nevím jakého jazzmana, jak vždycky ztišili až bylo slyšet, jak dámám vržou kalhotky. Dobré. No nebudu to rozebírat. Prostě hudba se táhne od pravěku po současnost celou lidskou existencí a nelze ji opomíjet nebo servírovat jako řízky, kdo to takto dělá je vůl. Samozřejmě, že kšeft to je. Když je to dobrý produkt dá se prodat a samozřejmě i duševní bohatství a melodie a text se dá prodat. A stále to nic nemění na tom, že je to kultura a ne řízek. Čili zase proč by měly a z jakého důvodu být předeslány stanice soukromé k šíření póvlu ? To je přeci nesmysl. V podstatě každá kapela která ti vzniká je svým způsobem firma, ti 3 nebo 4 nebo 5 lidí se dávají dohromady a jedou sami nasebe, zvláště za bolševika ti tedy rozhodně nikdo nepomáhal. No a tak nevidím důvod, proč by např. obdobná parta nemohla provozovat stanici z důvodů toho, že jejich hudba a jejich styl nikdo nehraje. To bylo snad málo třeba vydavatelských firmiček, které tak uchvátily svět, že je na konec musely ty velké koupuit, když zjistili, co jim užírají lidí ? Tedy potencionálních kupců ? A pak mohlo být mnoho dalších variant. Některé je hbitě zprasili, čímž o ty peníze zase přišli. Jiní je nechali ať si dělají, co chtějí, hlavně když to nese. A u jiných jim to prostě do dneška taky třeba nikdo neprodal. Takže pro mne automaticky neznamená, když je něco soukromé, že je to jen obchod nebo komerce hodná zatracení. Chceš snad říct, že obrazy mistrů prodávané řádově v milionech jsou komerce ? nebo, že když si nějakou stanici pustí více než 100 posluchačů, že je komerční ? Ale ne…

on: May 21, 2006, 00:24

Napsal: XXL Pokud přináší zajímavou hudbu a zajímavé názory, obohacuje kulturnost lidí, co ji poslouchají a zájem o ni stoupá, pokud samozřejmě hraje kafemlejnek a žvaní nesmysly je to čistě volská stanice pro blby a té kultury moc nedá, což je český trend.

NEJEN CESKY CELOSVETOVY!!! Tedy v zapadni spolecnosti. V USA a západní Evropě jsou ještě dál. V Německu některá soukromá rádia testují i vtipy, které řekne moderátor do éteru!! Smířil jsem se s tím, že takto 1x bude vypadat i rádio u nás. Ale o to víc bojuji za zachování veřejnoprávního (nikoli státního) rozhlasu!!

on: May 21, 2006, 00:21

Napsal: XXL Jinak samozřejmě, že jsem proti privatizaci ČT a měl by jsi vidět ( tedy možná jsi je viděl ) ty bouře nevole, co způsobil pokus o privatizaci ARD, tedy nějaký blb to tam navrhl… přesto si ale nemyslím, že to je otázka pouze veřejnoprávních médií ! Rozhdně ne, ta věta, že i soukromé stanice jsou nositeli kultury bude asi ode mne. Z několik důvodů. Hudba patří do kultury že ? Nějaké ty informace o výstavách, programy kin atd. To vše patří do kultury, že ? Čili soukr. stanice je součástí kultury ať chce nebo nechce. Patří prostě do kultury té země, není to do prdele fabrika na soustruhy ani jatka. Je to kultura. Otázkou samozřejmě je, zda se chová kulturnmě nebo nekulturně. Pokud přináší zajímavou hudbu a zajímavé názory, obohacuje kulturnost lidí, co ji poslouchají a zájem o ni stoupá, pokud samozřejmě hraje kafemlejnek a žvaní nesmysly je to čistě volská stanice pro blby a té kultury moc nedá, což je český trend. Ale mám dojem, že v USA ani státní stanice nejsou, že tam je soukr. vše, přesto si kluby nadšenců dokázali vytvořit své stanice a dnes už přerostly některé třeba v nadnárodní konzerny. Ovšem nezdá se mi, že by jim tam kulturně něco chybělo. Na rozdíl, od stavu u nás.

Máme trochu jiný pohled na Svět. Já hudbu co vysílají současné stanice nepovažuji za kulturu. Podle mého to je výrobek. Komerční výrobek. Stejně jko velkofilm. A to není kultura. Podle mého. Já odlišuji kultury a zábqavní průmysl. To druhé nosí soukromé stanice. To první by měl nosit veřejnoprávní rozhlas. Kultura je to tehdy, když to není čistý obchod. Tedy, když se snažím umělecky něco vyjádřit. Něco sdělit, nějaký názor, invenci..ale ne když to dělám primárně pro zisk.. To pak není kultura, ale showbiznys. Takze pode meho sice spada soukroma stanice do kultury v sirsim slova smyslu. Jenze tam patri i pivo, rizek, nebo treba dobrý den.. Ale v tom užším slova smyslu podle mě není soukromá stanice nositelkou kultury, ale showbiznysu. Který mě osobně nudí a nezajímá. Myslím si, že američané kulturně strádají. Tam je ještě méně svobody a umění.A více showbiznysu, obchodu a masové reklamy. Emersne já byl jeden z těch co proti zrušení ARd protestovali. Já polouchám v Německu i v ČR přes net jejich stanice. I ve chvíli kdy píši tento příspěvek. LAgarde se snažila dosáhnout privatizace Radio France. Skrz pravici. A také naštěstí neobstála. Bavorský rozhlas dělá tento rok zásadní programovou reformu všech okruhů. Na podzim vyjede nový formát Bayern4. Bude to nové alternativní rádio pro mládež. A ve stejnou dobu se na kulturní rádio přemění Bayern2. Změny v programu má za sebou Bayern1. A teď se mění Bayern3. Intendand Bavorského rozhlasu má za úkol odlišit okruhy Bavorského rozhlasu od komerčních vysílatelů:-) Podle mě to co předvádí hudební průmysl je podobně instantní a modni jako prasek na prani..Navic kdyz si poslechnes zpravy na komercnich mediich tak ty maji bavit. Ne informovat!!

on: May 20, 2006, 20:41

Napsal: Buchar Přehledného pavouka některých větších současných vlastníků rozhlasových licencí najdeš ve zprávě Rady (rrtv.cz) za rok 2005. Je to tam docela solidně zpracované.

on: May 20, 2006, 19:22

Napsal: Emerson Jinak samozřejmě, že jsem proti privatizaci ČT a měl by jsi vidět ( tedy možná jsi je viděl ) ty bouře nevole, co způsobil pokus o privatizaci ARD, tedy nějaký blb to tam navrhl… přesto si ale nemyslím, že to je otázka pouze veřejnoprávních médií ! Rozhdně ne, ta věta, že i soukromé stanice jsou nositeli kultury bude asi ode mne. Z několik důvodů. Hudba patří do kultury že ? Nějaké ty informace o výstavách, programy kin atd. To vše patří do kultury, že ? Čili soukr. stanice je součástí kultury ať chce nebo nechce. Patří prostě do kultury té země, není to do prdele fabrika na soustruhy ani jatka. Je to kultura. Otázkou samozřejmě je, zda se chová kulturnmě nebo nekulturně. Pokud přináší zajímavou hudbu a zajímavé názory, obohacuje kulturnost lidí, co ji poslouchají a zájem o ni stoupá, pokud samozřejmě hraje kafemlejnek a žvaní nesmysly je to čistě volská stanice pro blby a té kultury moc nedá, což je český trend. Ale mám dojem, že v USA ani státní stanice nejsou, že tam je soukr. vše, přesto si kluby nadšenců dokázali vytvořit své stanice a dnes už přerostly některé třeba v nadnárodní konzerny. Ovšem nezdá se mi, že by jim tam kulturně něco chybělo. Na rozdíl, od stavu u nás.

Strana: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9