Diskuze

Strana: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
Autor Tema: Rádio Impuls a jeho Impulsovi, není to trochu trapné???
PostRádio Impuls a jeho Impulsovi, není to trochu trapné???
on: June 22, 2008, 08:24

Napsal: Pavel Šorf Nemá to být náhodou diskutárium o Radiu Impuls Jaroslave Klejno z Plzeňska ?

on: June 21, 2008, 21:52

Napsal: Pavel Šorf Kdyz posloucham Impuls tak sem tak nadrzenej , ze se z toho udelam. Sorfe poslouchas jeste Impuls?

on: June 21, 2008, 21:49

Napsal: Klejna Jasne Emersone mas pravdu. Ale chci rict, ze takovej Tucni nejni zadnej totalitni umelec. Jinak koukam, ze se tady opet bevil ten vadnej Sorf.

on: June 21, 2008, 21:39

Napsal: Jirka Jeste dodatek ten Blanik se opravdu neda poslouchat. To je hnus

on: June 21, 2008, 21:38

Napsal: Jirka Tabor To mas presne jako u nas . Zacalo Caoutry a lidi poslouchaji stejne jako Beat. Orlik nikdo neposloucha , nebo zanedbatelna caska a nikoho nezajima. Ty pruzkumiy sou neverohodne a neverim jim. Porad Faktor Budejice , Impuls a skoda slov. To je podle me nesmysl. U nas je strasne moc poslouchanej Beat a Couty a pak Prachena bohuzel musim rict ze i ten Blanik u nas sou dva . Jeden Cechy a Druhej Jizni Cechy s tim Olimpicem. jinak ty Blaniky se od sebe nelyseji. Prakticky ani reklamama. Tedy podraz od rady. Ja tedy skym mluvim tak ten Impuls nepolsloucha to sou dellany pruzkumy na zakazku tak jak oni chteji.

on: June 21, 2008, 20:54

Napsal: indigo Fakt zlatý Hitrádio. Tam jsem na 100% ušetřen těch českých zprasenin a rudých vykopávek.

on: June 20, 2008, 15:30

Napsal: Emerson Také mám raději originály a to vždy a všude a ve všem. Ale i tak tam rozdíl je. A to zhruba tento. Proč vzniká ,,předělávka” ? V podstatě ze dvou důvodů. Buď je to pocta oněm umělcům, takže jiní umělci chtějí poukázat na ty před nimi, původní autory, ta věc se jim líbí a oni ji jen dají novější kabát nebo svůj styl apod. Nebo je to naopak nechuť a zhnusení původním umělcem a oni chtějí poukázat na jeho debilnost a udělají třeba krásnou parodii. To jsou dva zcela normální a pochopitelné důvody. A i ten první i ten druhý se mnohdy podaří. Normalizační předělávka je něco trošku jiného. Vznikne zahraniční HIT, ten je na tolik úspěšný a chytlavý že přeskočí i hranice s ostnatým drátem a dostane se do totalitního státu. A jeho občané ho chtějí úplně stejně, jako ti na druhé straně. Toto se ovšem nelíbí místním bossům. Ti nechtějí aby jim pošilhávali po zahraničí, bůh ví, čeho všeho, by si potom ještě mohli všimnout. A tak pověří nějakého ,,vybraného patolízala” předělávkou. Přeloží se text, jenže cenzor dojde k názoru, že je nevhodný. Vymyslí se tedy jiný, pokud možno, zcela nic neříkající, který nemá s původním nic společného. Muzikanti to začnou nahrávat, jenže cenzor dojde k názoru, že je to příliš hlasité. Tak se to ztlumí. Jenže hudebníci i tak zachovávají drive a dynamiku originálu a cenzorovi se to stále zdá příliš nevhodné pro uvědomělé štástné pracující masy. A tak se to ještě pozmění. A již je cenzor spokojen. Toto po té jde do televize a rádií a vzniká normalizační hit. Dnes po 20 letech toto někdo vytahuje a vydává to za českou kulturu. Přitom má 4 jiné možnosti.
1) hrát více zahraničních věcí
2) věnovat se žánrům, které tolik neutrpěly, jako je rock, folk apod.
3) věnovat se amaterské scéně, kam se ukryli
profesionální hudebníci a kde nebyla cenzura tak tvrdá
4) věnovat se hudebním uskupením vzniklých po roce 89 a nezatížených minulostí a cenzory

Průzkum poslechovosti je pro mne jednou velikou šaškárnou. Už roky je jako nejposlouchanější v našem kraji uváděna stanice, která zde nemá na žádném místním vysílači přidělenou frekvenci, já ji nechytím a ani netuším, zda někde v kraji vůbec chytit jde. Na víc mi to přide jako postavit formuli 1, traktor, tank a sedan na závodní dráhu a měřit jim rychlost. Když každý je určen k něčemu úplně jinému. Na víc někdo má vysílačů 30, jiný 15 a jiný třeba jenom 1.
Pokud zajdu do hospody, tam bude sedět parta rockerů a ti mi řeknou, že ten Beat je hroznej a že se nedá poslouchat. Tak potom by dělali něco špatně. Když mi ale každá mánička v okrese řekne, že se jí to líbí a že si to pouští. Tak to dělají dobře. Když u nás začali vysílat věděli to všichni potřební do 3 hodin. Stejné to bude i v Plzni. Když u nás začal vysílat Impuls, někdo to zjistil za týden z novin, někdo za 14 dnů z televize. Nikoho to nezajímalo. Pro ty pro které je Beat určen, pro ty svoje poslání plní. Tedy přinášení denně, dobré rockové muziky spousty.
Poslechovost by jsi pak musel určit podle příznivců této hudby v kraji a to ti neřeknu. Nevím, kolik nás kde žije. Ale ještě žijeme a chceme svoje rádio. A to máme v Beatu. Tedy my v Čechách. Moravané ho mají v Hey. Němci v Rock Antenne. Angličané jich mají několik jako Caroline, Virgin Classic Rock atd. Řekové v Thessaloniki Rock. Atd.

on: June 20, 2008, 11:06

Napsal: Klejna Fakt je ten Emersone, ze takovy predelavky uspesnych zahranicnich hytu jsou vetsinou hnus. To nejni normalizaci , ale to proste proto, ze original je original. I kdyz je fakt , ze tuhle sem slysel Zagorku a myslel sem se ze se pobliju. To je fakt. Jak rikam trochu zlepsit hudbu a nehrat porad dokala tak je Impuls nejlepsi. Jinak Emersone je to nejposlouchanejsi radio jestli se nepletu to znamena , ze se to lidem libi. Me bi zajimal pruzkum jak se dari Beatu v regionech. Treba to posloucha parlidi a nebo hodne. Tezko rict. Jakou muziku ma hrat to vase radio Dobry Den, ktere se bude urcite jmenovat jinak. Ani to po sobe nectu , tak promin za hrubky.

on: June 20, 2008, 10:56

Napsal: Klejna Ja myslel aktualni seznam jak sou poslouchane vase radia. Tady to je zastarali. Jinak kde seda neco docist o radiich na slovensku. Nevis o nakem serveru. Nezda se ti , ze posledni dobou to tu nejni ja mi rikame nic moc. Vis co jako zade se mi , ze sem chodi min lidi a nic moc informace.

on: June 20, 2008, 10:48

Napsal: Robert http://sk.radiotv.cz/poslechov ost/

Vyhodit medzery, ako je uz pravidlom na tomto serveri.

Strana: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55