Do Radia Student vstupuje majitel Radia Krokodýl

Brněnské Radio Student našlo investora. Po šesti měsících jednání se zájemci o vstup do licencované společnosti byla uzavřena dohoda s majitelem Radia Krokodýl Michalem Plachým. Převod 34 procent společnosti dnes schválila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a vstup nového investora RadioTV potvrdil i jeden z majitelů Radia Student Petr Veselý.

„Rada vydala provozovateli Rádio Student s.r.o. souhlas ke změně skutečností uvedených v žádosti o licenci spočívající ve změně seznamu společníků, výši vkladu společníků a jejich obchodních podílů, změně společenské smlouvy a změně spočívající v převodu 34% obchodního podílu na třetí osobu na Ing. Michala Plachého, Rada také vzala na vědomí oznámení provozovatele Rádio Student s.r.o. o změnách ve složení statutárního orgánu spočívající ve jmenování druhého jednatele společnosti pana Štěpána Plachého,“ stojí v zápisu z 6. zasedání RRTV.

Radio Student hledalo investora, který by respektoval jeho formát, od loňského léta. „Je pravda, že majitelé rádia hledají silného strategického partnera, díky kterému by mohli A) zachovat stávající formát rádia B) překonat finančně nepříznivou situaci — a to, prosím, v tomto pořadí důležitosti,“ řekl tehdy k otázce strategických partnerů Petr Veselý. Více v článku Radio Student hledá investora, který by respektoval jeho formát.

Novým spolumajitelem Radia Student se nakonec stal majitel Radia Krokodýl a spolumajitel Radia Jih Michal Plachý. „Na otázku proč zrovna Michal Plachý – Od loňského léta jsme hledali finančně silného partnera, který by našemu rádiu pomohl překlenout nepříznivé období. Po několika (více či méně intenzivních) námluvách a po období, kdy jsme se pokoušeli situaci řešit vlastními prostředky, pan Plachý položil na stůl ekonomicky i lidsky nejzajímavější nabídku,“ vysvětluje Veselý. Plachý nebyl jediným zájemcem o vstup do Radia Student, podle neoficiálních informací probíhala také jednání s majitelem Radia Čas Radimem Pařízkem.

Vstup nového investora by podle vyjádření současného managementu neměl nijak ovlivnit programovou strukturu. „Co se týče programu – vše by mělo zůstat beze změny, náš nový společník chce formát rádia respektovat,“ říká Veselý. Správné dodržování licenčních podmínek dnes konstatovala i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání poté, co provedla analýzu vysílání ve dvou lednových dnech.

Žádné změny se podle Veselého zatím nechystají ani v managementu Radia Student. Ředitel rádia je i nadále David Vavruša, programový šéf Petr Veselý a jednatelem Petr Holeček. „Nabídka na druhého jednatele společnosti pro našeho partnera byla součástí celkové nabídky na prodej části společnosti,“ dodal Veselý. Druhým jednatelem licencované společnosti se stal synovec Michala Plachého Štěpán Plachý.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .